Hållbarhet

UNE-PRODUKTER – EN TRYGG PARTNER I BYGGINDUSTRIN

By april 22, 2024No Comments

Denna artikeln innehåller reklam

Sedan 1954 har Aktiebolaget UNE-produkter målat ytbehandlade lister. I dag har de tillsammans med marknadsledande maskintillverkare utvecklat en helt unik industriell ytbehandlingslinje, som är anpassad till miljövänliga vattenbaserade färgsystem.

I en värld där hållbarhet och effektivitet är nyckelorden, tar UNE-produkter stolt plats som en ledande aktör inom industriell ytbehandling av trävaror. Med en historia som sträcker sig över 70 år har de byggt upp en gedigen erfarenhet och expertis inom området.
– Vår senaste satsning på en modern och miljövänlig produktionslinje cementerar vår position som en pålitlig partner till byggindustrin i Sverige, säger Pär Bergkvist, vd på Aktiebolaget UNE-Produkter.

I en ny stor och ljus produktionshall med smart LED-belysning,  utrustad med ett hållbart system för processluft och inomhusklimat, har de nu installerat en toppmodern målerilinje med hög kapacitet för industriell ytbehandling av furu- och MDF-lister.
– Vi utvecklat en unik linje som är skräddarsydd för att använda miljövänliga vattenbaserade färgsystem.

Specialister på skräddarsydda lösningar

UNE-produkter är kända bland kunderna för sin höga kvalitet och service. Deras kunder sträcker sig från stora riksbyggare till små lokala byggföretag, och där fungerar de som en pålitlig servicepartner genom att erbjuda snabba svar och leveranser. 
– Vi är specialister på att ta fram skräddarsydda lösningar och specialkulörer med kort varsel, vilket gör oss till det självklara valet när det gäller listverk i byggprojekt, säger Pär.

Någon annanstans där företaget är starka är deras syn på hållbarhet.
– Vi använder enbart vattenbaserade produkter och arbetar aktivt för att minska vårt klimatavtryck och vår påverkan på miljön. Genom att erbjuda miljövänliga alternativ och certifierade produkter, är vi stolta över att kunna bidra till en mer hållbar byggindustri.

För framtiden ser företaget fram emot att fortsätta växa och utvecklas, samtidigt som de säkrar sina leveranser och bibehåller deras höga kvalitet och service.
– Vi är fast beslutna att förbli en pålitlig partner till byggindustrin och fortsätta vara en ledande aktör inom hållbar ytbehandling av trävaror.

De vill även framhålla sin banbrytande lösning som de har utvecklat under den senaste tiden. Genom samarbete med färgtillverkare har de lyckats skapa en vattenbaserad färg som tål rengöring med sprit.
– Vilket möjliggör användning i miljöer där det krävs hög hygien, som på sjukhus. Detta är ett exempel på hur vi fortsätter att driva innovation och hållbarhet inom vår bransch, avslutar Pär.

Läs mer på:

Hoppa till verktygsfältet