Hållbarhet

SCHAEFFLER SKAPAR MERVÄRDE FÖR KUNDER GENOM AI

By september 15, 2023oktober 5th, 2023No Comments

Denna artikeln innehåller reklam

Omvandlingen av fordons- och tillverkningsindustrin mot industri 4.0 är en utmaning för alla aktörer. För att fortsatt vara framgångsrik behöver industrin nu satsa på digitala lösningar kopplat till AI. I den omställningen vill Schaeffler vara en ledande aktör. Om du vill bli framgångsrik måste du skapa innovativa lösningar. ”Vi hjälper våra kunder att forma framtiden för mobilitet och rörelse på samma framgångsrika sätt. Vi gör det genom datadrivna lösningar med stöd av AI”, säger Erik Askensjö, Managing Director, Schaeffler Sverige.

 Vägen mot industri 4.0

Schaeffler har utformat en tydlig AI-strategi för att stötta sina kunders resa mot Industri 4.0-verksamheten. Det gör att företaget kan tillhandahålla smartare produkter som kommer med ökad prestanda och funktionalitet.

– Vi strävar hela tiden efter att stärka konkurrenskraften för våra produkter och utöka vårt utbud av digitala tjänstelösningar. Det gör att vi kan tillhandahålla överlägsna lagerprodukter för exempelvis robotik, vind och gruvdrift baserat på inbäddad artificiell intelligens. Vi berikar även vår analoga kompetens i världsklass inom lagerteknik med digitala tjänster. Ett utmärkt exempel är OPTIME, där vi erbjuder branschledande tillståndsövervakningstjänster till våra kunder, fortsätter Erik Askensjö.

Schaeffler arbetar kontinuerligt med att utveckla

mer hållbara och intelligenta lösningar som möter kundernas nya behov. För att uppnå detta har man ett stort team av FoU- och dataexperter som ständigt arbetar med innovationer för att stärka konkurrenskraften av produkterna och utöka utbudet av digitala tjänstelösningar.

– Framtiden är digital och det är vi också, digitalisering är en nyckelfaktor i vår strategi. Till exempel har vi lämnat in cirka 2000 patentansökningar till det tyska patentverket per år de senaste åren. Detta gör oss till en av de mest innovativa företagen i Tyskland. Genom att nu använda AI och den så kallade digitala tvillingteknologin kan vi bidra till ökad hållbarhet, tack vare längre livslängd och längre serviceintervall, avslutar Erik Askensjö.

Om Schaeffler:

Schaeffler Group är en global verksam leverantör till fordons- och tillverkningsindustrin och har i mer än 75 år tillhört pionjärerna med banbrytande uppfinningar och utvecklingsarbete inom rörelseteknik och mobilitet.

För mer information: 

Hoppa till verktygsfältet