HållbarhetLivsstil

 FÅ SNABBARE BETALT – AVGÖRANDE I TUFFA TIDER

By september 15, 2023oktober 5th, 2023No Comments

Denna artikeln innehåller reklam

 Ett stabilt kassaflöde är särskilt viktigt i dagens klimat med stigande kostnader och en möjlig lågkonjunktur runt hörnet. Betaltjänstleverantören Zimpler har en lösning som kan göra stor skillnad för många företag. 

 Europeiska företag spenderar över 2,5 biljoner kronor om året på att inkassera sena betalningar. Genomsnittsföretaget lägger 74 arbetsdagar om året på detta, enligt European Payment Report som bygger på intervjuer med 10 000 chefer från 29 europeiska länder. Det leder till ökade kostnader, merarbete och hämmad tillväxt. I värsta fall kan företaget självt få svårt att betala. 

– Dessvärre är det en ond spiral. I svåra tider är risken större att betalningen kommer sent, sam-tidigt som marginalerna är tajtare. En tredjedel av alla ägare i små- och medelstora företag har haft sömnlösa nätter på grund av detta, enligt en brittisk undersökning, säger Catrine Rhenberg, säljchef på Zimpler. 

Med Zimpler Paylink kan fakturan betalas genom ett enkelt klick på en länk som skickas elektroniskt. Lösningen är enkel, billig och säker. Det krävs inga andra ändringar i företagets faktureringssystem. 

– Paylink bygger på insikten att en för-bättrad kundupplevelse vid fakturering – ett snabbt och enkelt sätt att betala fakturan – faktiskt ökar betalningsförmågan. Det gör större skillnad än man kan tro. Företag som har infört Zimpler Paylink har ökat antalet fakturor som betalas första veckan med 30 procent, berättar Catrine Rhenberg. 

– Risken minskar och kapital frigörs. Om ett företag omsätter 30 miljoner kronor har de plötsligt nio miljoner mer i kassan hela tiden, fortsätter hon. 

 Så fungerar fakturering med Zimpler Paylinks: 

1. Företaget skapar en digital Paylink. 

2. Kunden får betallänken via e-post, PDF-faktura eller SMS tillsammans med fakturan. 

3. Kunden klickar på länken och kan direkt betala från sitt bankkonto. Betalningen går direkt till företagets konto. Snabbt och smidigt! 

Läs mer:

Hoppa till verktygsfältet