Denna artikel innehåller reklam

Ett av de bästa sätten att värna om miljön är genom att ta vara på och använda de saker man redan äger istället för att köpa nyproducerade varor. På Wagners Ekologiska Tvätteri har man tagit detta till sig och genom stort kunnande ger de nytt liv åt gamla mattor. 

På Wagners Ekologiska Tvätteri satsar man på hållbarhet i alla led, berättar familjen Wagner, ägare till tvätteriet. Med mångårig erfarenhet från branschen kan man här få hjälp både med att tvätta, laga och sälja sina mattor. Allt bygger på att ta vara på det avancerade hantverket som ligger bakom handknutna mattor samtidigt som man ger nytt liv åt saker som man kanske annars tänkt göra sig av med. På så vis sparar man på naturens resurser. 

Något som man kan börja med är att se till att göra när man köper en matta från första början är att se till att det är god kvalitet på mattan man köper alternativt köpa en begagnad av god kvalitet, vilket man kan också få hjälp med om man så önskar. Familjen Wagner öppnade sitt första tvätteri i Tyskland för mer än 20 år sedan och har sedan dess blivit specialister på hur man köper och tar hand om sina mattor. 

När åren sedan gått och mattan man köpt slits i takt med användning kan man få hjälp av både tvätta och laga sin matta av familjen Wagner, de kan ta hand om alla typer av handknutna mattor. Med ekologiska och allergivänliga tvättmedel rengör man skonsamt mattor samtidigt som man med hantverksmässigt kunnande behandlar mattan med äkta orientaliskt ylle så att att den ser ut som ny. Det är alltså inte en kemtvätt som görs, utan det är en behandling av mattorna. Även svårare slitningar är man van att hantera och kan laga även större hål eller förslitna mattkanter eller fransar. 

– Alla mattor repareras för hand, det ger det allra bästa resultatet och på så vis behåller mattan sitt värde också. För oss är ingenting omöjligt och vi kan trolla bort alla typer av hål och många år av slitage och vi lagar alla typer av mattor, både orientaliska mattor av persiskt slag eller svenska röllakanmattor. 

Skulle man sedan tröttna på sin matta hjälper familjen Wagner gärna till med att sälja den. Genom kontakter hos flera auktionshus kan de hjälpa till att sälja mattan och se till att någon annan får glädje av den. På så vis tar man vara både på ett uråldrigt hantverk samtidigt som man sparar på naturens tillgångar. Hela cirkeln av miljötänk finns med. 

Läs mer på wagner-clean.se 

Hoppa till verktygsfältet