Denna artikel innehåller reklam

Light My Fire är ett företag som i flera år har tagit fram både smarta och väldesignade produkter att ta med sig ut i skog och mark. Mest kända har de blivit efter succén med sin ”spork” som förenklat picknickar för många människor redan. 2019 tog de steget mot en ännu smartare framtid genom att byta ut alla plaster i sina produkter till biobaserade bioplaster som är naturligt nedbrytbara och mycket snälla mot miljön.

För Light My Fire är hållbarhet mer än bara en modern klyscha. Man arbetar med hållbarhet i alla led; från material och produktion till design och distribution. Genom att arbeta i endast biobaserade plaster har man sett till att minska avtrycket som produkterna gör på naturen. Bioplaster är en relativt ny teknik, så det kan vara bra att lära sig mer om hur de egentlige fungerar.

Bioplaster är egentligen ett samlingsbegrepp för olika typer av nya plastsorter. Det finns bioplaster som är helt och håller framtagna utan fossila råvaror. Sedan finns det även de som är helt och hållet biologiskt nedbrytbara, det vill säga att de kan komposteras och återgå till naturen. Det finns även de som är både och.

Oavsett vilken typ som används har dessa bioplaster ett unikt övertag över den traditionella plastframställningen i och med att de tillverkas av naturliga material såsom växter eller liknande. Samtidigt är de helt och hållet fria från gifter och lämpar sig därför väldigt bra för tallrikar, bestick och koppar.

Detta har man på Light My Fire tagit tillvara på när man har tagit fram serier med olika typer av matlådor och andra saker som passar utmärkt för friluftsliv eller picknick – för giftfria, miljösmarta och underbara stunder i det fria.

Läs mer om Light My Fires produkter här.

Hoppa till verktygsfältet