Denna artikel innehåller reklam

Enligt Naturvårdsverket kastades det cirka 1,3 miljoner ton mat i Sverige är 2014, vilket både är ett otroligt slöseri på resurser och har en negativ påverkan på såväl miljön som samhällsekonomin. På Matkomfort förbereder man enbart så mycket mat som förbeställts samtidigt som man portionsanpassar alla matkassar till kunderna för att bidra till noll procent matsvinn, i alla led.

När man väl har orken att laga mat från grunden och följa ett recept till punkt och pricka slutar man oftast upp med mängder av råvaror som aldrig kommer till användning och måste slängas. Det är inte lätt att portions anpassa när man står i butiken och tvingas köpa en kruka koriander till ett recept som enbart kräver lite grann eller alla kryddor och smaksättare som blir stående i skafferiet.

Matkomfort har sedan 2008 varit med och brutit matsvinns trenden genom att inte förvara råvaror som används i matkassarna i något lager. Här börjar man varje vecka med tomma kylar och fyller på när alla beställningar för matkassarna lagts och man vet exakt hur mycket mat som ska produceras och levereras.

  • Resultatet av att vi inte förbeställer blir att vi inte har något överskott av råvaror. Och genom att vi portionsanpassar alla matkassar med allt från kryddor, mängden pasta och antalet färska råvaror som receptet kräver hjälper vi dig att inte behöva kasta mat. Vilket både du och miljön tjänar på eftersom du inte behöver betala för något som inte används, berättar Henrik Isaksson, kock och grundare av Matkomfort.

Bland de anpassade matkassarna hittar du recept med allt från vegetariska rätter till klassiska familjefavoriter och supersnabba måltider med portioner från en till åtta personer. Samtliga kassar är både kockförbeedda och lättlagade och du kan vara säker på att du får kvalitetsvaror med närproducerade och ekologiska ingredienser i största möjliga mån.

  • Alla kockar har sin egen personliga smak, sina egna knep och hemligheter men en sak har de gemensamt, kärleken till god mat. Till alla matkassar följer det med såser, fonder och grytbaser lagade från grunden av våra matälskande kockar.

Allt lagas i stora grytor som bidrar till mindre energi per portion, förpackas i större förpackningar för att bli färre, restmaterialet sorteras och återvinnas och man är en del av Svenska Retursystemet där huvudvarorna köps in i SRS-backar som vidare återanvänds i upp till 15 år.

  • Vårt löfte till våra kunder är att vi tillsammans bidrar till noll procent matsvinn, kortare transporter, färre förpackningar och mindre energiåtgång. Och med över fem miljoner måltider sålda utan svinn fortsätter vi att bidra med en rak och ärlig produkt, i alla led.

Läs mer på: matkomfort.se 

Hoppa till verktygsfältet