Denna artikel innehåller reklam

Med det unika läget mitt emellan Stockholm, Göteborg och Malmö, är Hooks Herrgård en naturlig mötesplats för konferens, event och möten. Här blir minst sagt den storslagna naturen en inspirationskälla i sig och med det rådande miljöarbetet i allt från råvaror till förnybara el kan du njuta här med gott samvete. 

I den anrika Herrgården från 1700-talet, belägen söder om Jönköping finner du den familjeägda anläggningen som andas fridfullhet i en genuin atmosfär. Med familjen Edberg som välkomnar dig med öppna armar in till den hemtrevliga oasen, är det inte svårt att finna ro och känna sig precis som hemma på Hooks Herrgård. 

– Här på Hooks Herrgård blir inte ett plus ett två, utan tre. Vi erbjuder dig en holistisk helhetsupplevelse som levereras i allt från den fantastiska miljön, smakrika maten, avkopplingen i spat till nöjet ute på de extra-ordinära golfbanorna, berättar Hans Edberg, VD. 

Som en stor aktör i upplevelsebranschen visar Hooks Herrgård vägen. I det nya köket erbjuder man mer veganska och vegetariska rätter, som fått en tacksam plats på menyn av gästerna. Man arbetar med ekologiska råvaror, vilket främst syns på den kravmärkta frukostbuffén som du kan avnjuta i den mysiga herrgårdsmiljön.

– Vi använder oss av närproducerad mat i den utsträckning vi kan, både för miljöns skull och för att vi är måna om de producenter som finns i vårt närområde. Kvalitet, miljö, leveranssäkerhet och ekonomi är några parametrar vi tar hänsyn till i framställning av våra menyer. Merparten av våra råvaror kommer från svenska gårdar, men för att kunna bibehålla kvalitén och inte byta leverantörer under en pågående meny får vi ibland välja andra alternativ för att ge våra gäster den bästa upplevelsen.

Hooks Herrgård uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell och i det ständiga hållbarhetsarbetet arbetar man för att behålla vattenverk för att erbjuda gästerna sitt eget vatten. Anläggningen värms upp av pellets från Hok, och i det nya köket använder man matavfallskvarn som gör om matrester till biogas. 

Man byter även successivt ut befintliga golfmaskiner till eldrivna maskiner och köper in ursprungsmärkt el från förnybara källor som vatten, vind, sol och vindkraft för att stödja förnybar elproduktion och minska företagets gemensamma miljöpåverkan. 

– Vår målsättning med hållbart företagande och etiskt förhållningssätt har genererat i en R-licens och Hooks Herrgård med personal strävar efter att göra vad vi kan för att göra minska klimatpåverkan.

Läs mer på hooksherrgard.se

Hoppa till verktygsfältet