Denna artikel innehåller reklam

Sommaren närmar sig för var dag, solens strålar och värmen letar sig fram. Det är nu det är dags att börja tänka på att ta hand om sin hud och förbereda den inför den härliga sommarsäsongen. På Cicamed tar fram produkter för effektiv hudvård som ger lyster och effekt utan att kompromissa med naturen och miljön. 

På Cicamed satsar man helhjärtat på naturlig och vegansk hudvård i sin Organic Science-serie där man har tagit fram produkter tillsammans med dermatologer för att skapa verklig synlig effekt på huden på ett säkert sätt samtidigt som man är snäll mot miljö och natur. Produkterna är perfekta att använda på huden inför sommaren och under sommaren, för att återställa och bygga upp och bibehålla en naturlig lyster och välmående hud. Detta behövs verkligen den torra, långa, mörka och kalla vintersäsongen som stressat huden. 

Genom att använda Cicameds produkter kan man ge huden de vitaminer, fukt och det skydd, den vill ha, med  litet avtryck på naturen, vid användning av produkterna. Cicameds produkter är tillverkade med naturliga ekologiska och organiska ingredienser, till exempel betaglukan som utvinns direkt ur svensk havre. Cicameds produkter tillverkas i Sverige, med högsta kvalitet och renhet. Cicamed är svensktillverkade produkter vilket innebär att vi har svenskt, rent vatten i produkterna, men också att vi minimerar transporter inom Sveriges gränser. Produkterna är dessutom framtagna tillsammans med dermatologer och kemister för att verkligen säkerställa att produkterna håller vad de lovar, effektiva men också säkra för huden och för naturen. 

Hudvårdsexperterna på Cicamed tipsar här om några produkter som är särskilt bra att boosta huden med inför den soliga säsongen. 

– Det första tipset är att använda vår Collagen Boost Mask som är en leave-on mask som bygger upp och stärker och huden från grunden. Den återställer fukt och mjukhet i huden samt bygger upp elasticitet och spänst för en jämn, len och spänstig hud med ny lyster. Masken är fylld med ekologiska extrakt, oljor, vitaminer, antioxidanter men också rik på återfuktande hyaluronsyra och alger verkar som verkar som en återställande ”första hjälpen” mot trött hud och ger huden en verklig boost för ökad spänst och elasticitet

– Därefter, efter att ha använt masken, kan man med fördel applicera använda Eye Antioxidant kring ögonen. Den minimerar tecken på åldrande genom att skydda den känsliga huden under ögonen och dämpa svullnad och reducera mörka ringar samt släta ut fina linjer. Den innehåller bland annat aloe vera, alger och kokosolja som återfuktar och lugnar huden och slätar ut huden, samt hästkastanj-extrakt och koffein som reducerar mörka ringar. Eye Antioxidant är dessutom mycket rik på skyddande antioxidanter från grönt te samt Q10 för att skydda den känslig huden vilket behövs särskilt under sommaren med intensiva sol.

– Slutligen rekommenderar vi att man använder vårt Serum C som är ett återfuktande ansiktsserum rikt på vitaminer, antioxidanter och effektiva fuktgivare. Det innehåller, som namnet förtäljer, en stor dos av naturlig vitamin C, från acerolacitrusfrukter, som ger en jämnare hudton och stimulerar kollagenproduktionen, men även hyaluronsyra och vitamin B5 som återfuktar och jämnar ut huden.

Genom att använda dessa produkter kan man alltså se till att ge huden extra lyster och kärlek inför sommaren vilket gör att man inte behöver tänka på annat än att njuta under sommaren, medan Cicamed tar hand om din hud. Samtidigt gör man naturen en tjänst som satsar på ekologiska produkter som inte skadar naturen. Det är något alla vinner på helt enkelt. 

Läs mer på cicamed.se 

Hoppa till verktygsfältet