Denna artikel innehåller reklam

Ett modernt företag med gamla anor, det är Klimabolaget. Och med ett brett utbud av innovativa såväl som traditionella städprodukter får du de bästa förutsättningarna till att städa hållbart. 

Som konsument är det inte alltid lätt att veta vilka åtgärder man ska ta för att dra sitt strå till stacken och bidra till en mer hållbar och klimatneutral värld. Ämnet kan ofta kännas tungt och förändringarna ännu tyngre. Vad vi alla dock har gemensamt är behovet av att hålla rent runtomkring oss. Och vad är då bättre än att konsumera hållbara städprodukter som bidrar till en grön konsumtion?

Klimabolaget har sedan 1947 framtagit produkter för varje städbehov med sortimentet Frida som låter tradition och miljöansvar gå hand i hand. Bland sortimentet hittar du allt från hållbara mikrofiberdukar, till funktionella skrubbostar i trä och diskdukar i nedbrytbart material med vackra mönster och ren design som alla gör jobbet enkelt, utan kemikalier. 

– Vi är ett familjeföretag som startades av min farfar Rudi Kemfors i det lilla samhället Tomelilla i södra Sverige. Idag lever Klimabolaget kvar via den tredje och fjärde generationen där produkterna har blivit fler, marknaden större och den innovativa ådran har fortsatt att ge resultat, berättar Andreas Kemfors, VD. 

Hela Klimabolagets verksamhet präglas av ett grundligt miljö- och kvalitetstänkande där man dagligen strävar efter att begränsa miljöpåverkan i alla led. Man håller sig ständigt uppdaterade om den senaste lagstiftningen och ser till att enbart samarbeta med partners som följer samma hårda riktlinjer. Och mot konsumenter är man alltid tydlig med återvinningsbeskrivningar när man uppmanar till att verka för en grön konsumtion.

– Vi återvinner alltid kartong, trä och plast och självklart är vi miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 14001 respektive ISO 9001. Vi var även först i Sverige med att klara de nya, betydligt strängare kraven för Svanen-märkning av mikrofiberprodukter, berättar Andreas Kemfors. 

Utsläpp är även det en av de största miljöbovarna därför ser Klimabolaget i första hand till att frakta varor via tåg och samtidigt se till att kontinuerligt göra uppföljningar av de långväga transporterna. Utöver det skänker man en större summa pengar till SOS Barnbyar varje år. 

– Vi tycker om att engagera oss i saker som gör skillnad. Både för miljö och människor, avslutar Andreas Kemfors. 

Läs mer på: klimabolaget.se

Hoppa till verktygsfältet