HållbarhetLivsstil

Din framtid väntar mitt i Östersjön

By februari 8, 2023mars 21st, 2023No Comments

Denna artikeln innehåller reklam

Vill du lämna den hektiska storstaden bakom dig för att flytta närmare havet och naturen, utan att behöva kompromissa om karriären? I Mariehamn kan du kombinera lugn och trygghet med stimulerande arbete.

Internationellt näringsliv

 Mariehamn, svenskspråkiga Ålands enda stad, är en levande och aktiv stad där många kulturer och språk möts. Hela Åland är i högsta grad en kreativ ö med en djupt rotad företagaranda. Här drivs allt från stora multinationella företag till små familjeföretag; från högteknologiska företag till tjänsteföretag. Många av dem verkar internationellt. 

Anställd eller företagare?

Arbetsmarknaden är stark och ofta finns det lediga tjänster inom IT, banking, restaurang och hotell samt vård och utbildning. 

– Här på Åland välkomnar vi dig som är ambitiös och vill bygga vidare på din karriär. Möjligheten att få jobb redan innan flytt är stor, säger Bengt Johansson, informatör på Åland Living.

– Vi välkomnar också entreprenörer som vill etablera sig och sitt företag i Mariehamn. Via företagarföreningen Ålands näringsliv kan du få kvalificerad hjälp inför flytten, säger Terese Flöjt, som arbetar med näringslivskontakter vid Mariehamns stad.

Staden erbjuder lediga affärstomter i flera områden och på den privata marknaden finns lokaler till salu eller för uthyrning. 

Jobba på distans

Här är fibernätet väl utbyggt, många har fiber både hemma och på stugan. Flera som flyttat till Mariehamn har tagit med sig sitt företag och verkar härifrån nu. Det går dessutom enkelt att nå flera nordiska städer från Åland. Flygresan Stockholm-Åland tar bara 30 minuter. Kortaste båtturen mellan Åland och Sverige tar 2 timmar. 

En lättare vardag

I Mariehamn med omnejd pågår nu ett expansivt bostadsbyggande. Vill du bygga ett eget hem finns lediga bostadstomter med både centrum och natur som närmaste grannar. Inflyttade säger ofta att tryggheten genomsyrar hela samhället, och när avstånden mellan hem, arbete och fritidsaktiviteter är korta blir vardagspusslet enklare. 

”Förr tillbringade jag somrarna på Åland, nu är jag här ganska mycket året runt. Alla ni som bor i Mariehamn, jag undrar om ni fattar hur bra ni har det. Ni har dragit en vinstlott i livet!” 
Mark Levengood, i Mariehamns stadsbibliotek.

Lediga tomter i Mariehamn:
www.mariehamn.ax/tomter

Jobba med oss i Mariehamns stad:
www.mariehamn.ax/jobb

Etablera företag i Mariehamn:
www.mariehamn.ax/etablera

Guide och tips inför flytt till Åland:
www.alandliving.ax

Hoppa till verktygsfältet