HållbarhetLivsstil

REVOLUTIONERANDE MILJÖANPASSAT BRANDSKYDD I HÖGSTA KLASS

By oktober 30, 2023No Comments

Denna artikeln innehåller reklam

Genom att imitera naturens skyddsteknik har Göteborgsföretaget Sioo Wood Protection tagit fram produkter som förbättrar olika träslags egenskaper på ett revolutionerande vis, och skyddar ytorna under mycket lång tid, såväl ute som inne. Nu lanserar de ett integrerat brandskydd av högsta klass.

SiOO:X är en kollektion miljösäkrade produkter av kisel som skyddar dina träytor som panel och altan, samt stärker dem över tid och ger ett snyggt lyft. De säljs både som vätska och färdigbehandlat trä, och grundtekniken har använts av konservatorer i flera hundra år. 

– SiOO:s ledande FoU-team har utvecklat den gamla beprövade tekniken och satt den i system och lyft effekten på ett revolutionerande sätt. Därigenom sker en mineralisering och förstening på djupet, vilket förstärker träet i sin struktur och skyddar bra, särskilt utomhus, berättar Herje Boström, grundare och vd på Sioo Wood Protection AB. 

Brandskydd av högsta klass

Genom att integrera brandskydd i sina produkter erbjuder Sioo en testad helhetslösning som kan användas för bland annat offentliga lokaler, höghus och i utrymningsgångar. 

– Detta är en unik miljöanpassad brandskyddsprodukt inom ramarna för SiOO:X-tekniken, som har testats enligt brandskyddsstandarden EN 15023 med bästa resultat: B s1,d0. 

Behandlingen sker genom certifierade samarbetspartners i Sverige och runt om i Europa. Därmed kan SiOO:X brandskydd tillämpas på allt trä inom ett byggprojekt, som panel, altan eller skivmaterial. 

– Att kunna skydda trä långsiktigt och hållbart utan gifter gör våra produkter optimala för att stötta exporten hos skandinavisk träindustri. Genom SiOO:Xs hållbara multiskydd möjliggör vi användning av volym trä som gran och fura. Vi används redan för skydd i utsatta områden – allt från öken till vid havet i tropikerna, avslutar Herje.

Vill du veta mer om hur våra färg-, trä- och brandskyddsprodukter kan passa för ditt nästa byggprojekt, kontakta oss gärna på: info@sioox.se

Läs mer på:

Hoppa till verktygsfältet