Denna artikel innehåller reklam

Med målsättning att servera Sveriges bästa streetfood oavsett om du äter kött eller inte, har Bastard Burgers efter otaliga besök på burgarställen runt om i världen satt ett hållbart matkoncept på kartan. 

Konceptet genomsyrar hela företagets filosofi och förbrukas bland annat genom att använda ekologiska och svenska råvaror från småskaliga och durabla leverantörer.

– Ända sedan start har vi satt produkten i fokus och varit väldigt noggranna med våra råvaror. Allt kött kommer från Norrbottensgården, brödet bakas efter vårt egna recept och dressingarna gör vi själva i restaurangerna, berättar Kim Markström, Marknadschef. 

”earth friendly streetfood” 

Förutom en hållbar meny serverar Bastard Burgers hållbarhet genom den reducerade plastkonsumtionen, 100% förnybar el från Luleälven och klimatkompensation i samarbete med ett biokraftverk i Indien. Biokraftverket använder jordbruksavfall som bränsle, vilket i sin tur leder till att koldioxiden reducerads med tusental varje år. Utöver grön el så genererar samarbetet till en extra inkomstkälla för lokalbefolkningen, allt under det gemensamma samlingsnamnet earth friendly streetfood.

”det ska vara gott för att det är gott, inte gott för att vara veganskt” 

– När man nämner vegansk mat är det många som ser det synonymt med wokade grönsaker. Så ser det inte ut idag, möjligheterna är oändliga och vi vill sätta den nya standarden för växtbaserad streetfood. Det ska vara gott för att det är gott, inte gott för att vara veganskt, därför har vi tagit fram en helt vegansk meny med allt från burgare till milkshakes och drycker, berättar han. 

På vissa av restaurangerna säljer de hela 33% veganskt, någonting som de inte trodde var möjligt när den veganska menyn fastställdes. Under februari månad slogs även ett nytt rekord. Över 10 000 veganska måltider konsumerades.   

Bastard Burgers har tagit den svenska matkulturen med storm och under 2019 kommer minst 28 restauranger att finnas i Sverige, där du ska kan avnjuta streetfood med gott samvete. 

– Nu i april är det Varberg och Karlstad senare under året har vi Falun, Åkersberga, Varberg, Mölndal, Norrköping, Solna och Söder i Stockholm, avslutar han.

Hoppa till verktygsfältet