HållbarhetLivsstil

Möjliggörare för hållbar och lönsam HR

By januari 23, 2023No Comments

Denna artikeln innehåller reklam

HR-specialisterna PeopleProvide drivs av att utmana den traditionella HR-expertisen, samtidigt som de vill förbättra strategierna för hållbar HR och göra den mer affärsdrivande. Genom processinriktad rekrytering, specialiserade konsulter, löpande support och riktad kompetensutveckling förser PeopleProvide sina kunder med rätt förutsättningar för deras organisationers långsiktiga lönsamhet.

Inom de tjänsteområdena Interim & Projektkonsult, Search & Rekrytering samt HR Business Support verkar PeopleProvide för att genom enkla och engagerade processer leverera affärsdrivande, hållbar HR som påverkar bolagens lönsamhet.

– Det finns inget annat bolag på marknaden i dag som är lika nischade inom HR som vi är, med den mångåriga kompetens och det starka nätverk som krävs för våra kunders unika behov, säger Anki Eckerman, marknadsansvarig på PeopleProvide. Vi sätter oss in i varje företags verksamhet för att snabbt kunna erbjuda rätt stöd med allt från HR- och rekryteringskonsulter till projekt- och expertkonsulter inom HR.

Kompetensutveckling, en konkurrensfördel

Med hållbara och affärsdrivna HR-initiativ arbetar PeopleProvide i linje med de tre P:na: Planet, People och Profit för att hjälpa deras kunder att uppnå sina mål, men även för att bidra till samhället i stort.

– Kompetensutveckling och mångfald är hållbara koncept, som direkt kan bidra till ökad lönsamhet för de företag som väljer att investera i dem, säger Anna Möller, grundare till och vd för PeopleProvide. För det första finns det en rådande hållbarhetstrend bland dagens medvetna kunder, för det andra kan kompetensutveckling bland befintliga medarbetare stärka ett företags hela organisation. Genom att kartlägga vilken kompetens du är ute efter och vad dina kunder vill ha kan du investera i rätt kompetensutveckling baserad på potentialen hos individen.

Extern rekrytering är också ett alternativ för att få in ny kompetens och med dagens kandidatbrist blir det ofta mycket dyra tillsättningar. Ett direkt kostnadssparande exempel är att genom att anlita en specialiserad rekryteringskonsult, så ger det ofta en mycket hög avkastning (ROI) efter endast några veckor.

– En av våra första och nuvarande kunder sa att de alltid kommer att outsourca sin organisations HR och att en HR-chef alltid bör vara en konsult, eftersom att det garanterar ett självständigt och oberoende specialiststöd, säger Anna. Eller, som i större tyngre organisationer där våra HR-konsulter rationaliserar antalet HR-processer, för att fokusera på det mest affärsdrivna och hållbara, som gynnar våra kunder och deras medarbetare.

En evigt aktuell investering

PeopleProvide arbetar även internt med hållbarhet för att efterleva Planet, People, Profit-principen genomgående hela deras verksamhet.

– Det kan gälla allt från att källsortera på kontoret och bidra till bisamhällen i vårt projekt där vi sponsrar en egen bikupa hos Farsta Södertörns Biodlarförening, till att göra hållbara och informativa gruppaktiviteter med vår personal, säger Anna. Dessutom arbetar vi just nu med ett kompetensprojekt som inkluderar mångfald, som vi hoppas kunna presentera för våra kunder till hösten.

I september anordnar PeopleProvide sitt årliga vd-event på Mosebacke, i år ett round-table-meeting med temat ”Hållbarhet kopplat till lönsamhet”. Inbjudna gäster är vd:ar för bolag som arbetar aktivt och framgångsrikt med hållbarhet. Diskussioner för bordet tar upp allt ifrån att sortera mera, utveckla och förändra produktioner och tjänster som är hållbara, till ”nya” redovisningsprinciper. Efter eventet kommer alla idéer och tips att sammanställas och publiceras som inspiration till alla som vill arbeta mer aktivt med detta aktuella och mycket viktiga ämne.

Läs mer på:

Hoppa till verktygsfältet