Livsstil

Med rum för dina minnen 

By september 13, 2021No Comments

Denna artikel innehåller reklam

En gravsten i stål med tillhörande minnesskåp ger dig möjlighet att förvara vackra minnen från din saknade utan att de blir förstörda av väder och vind. Gravstenen smälter fint in i omgivningen då dess material speglar naturen runtomkring. När Håkan förlorade sin pappa ville han både ha en vacker och lättskött gravplats – Hi Unitys alternativ blev lösningen. 

Håkan Malmborg förlorade sin pappa Bengt efter en stroke. Han blev 88 år gammal. Han var en man som älskade att skapa med sina händer och gjorde det på ett otroligt sätt oavsett om det gällde att reparera cyklar eller renovera huset. Han var utbildad guldsmed och jobbade många år som en mycket uppskattad verkmästare på olika bilverkstäder. Håkans mamma lever sedan många år tillbaka med demens. Så när Håkan fick reda på att Hi Unity skänker pengar till olika utvalda fonder för varje såld gravsten, blev Hjärnfonden det självklara valet. 

Håkan hade egentligen tänk att sprida askan i havet, men barnen Jaqueline och Nadine ville väldigt gärna ha en grav att gå till för att minnas sin farfar. För Håkans del var det viktigt att valet av gravsten skulle vara lättskött då han inte ville ge sin pappa en misskött gravplats. Med ljusgrå singel runt om gravstenen Headstone Hi och med den matchande kantlisten i stål kändes platsen fullbordad.

– Farfar hade gillat den, han var en sådan person som alltid simmade mot strömmen, och inte gjorde som alla andra. Gravstenen i stål känns dessutom konstnärlig och speciell, precis som han var säger Jaqueline. Nadine håller med sin syster. 

En stor fördel med valet av en Headstone Hi är minnesskåpet tycker Håkan. Där kan man placera gåvor eller brev man vill ge till den bortgångne personen.

–Jag ville att pappa skulle få med sig sin skiftnyckel vid kremeringen, men det gick inte. Så den har jag placerat i skåpet åt honom. På det sättet kan hela familjen ta del av minnet genom att det är synligt för alla. Att valet föll på en skiftnyckel var självklart då pappa alltid bar en 00: a med sig. Han använde den till allt och älskade sina verktyg. 

Gravstenarna i stål lanseras under höst/vinter- 2021 och det går att göra precis som Håkan och hans familj gjort. Nämligen att förbeställa. Det kommer finnas 6 olika modeller att välja mellan. Mer om detta kan du läsa på https://hiunity.se

Fotograf: Cecilia Jägenmark

Hoppa till verktygsfältet