Livsstil

Har du ont och svårt att göra det du älskar?

By april 14, 2022No Comments

Denna artikeln innehåller reklam

Foto: Irradia

Du som har artros eller reumatism kan öka din funktion betydligt genom att påverka de olika faktorer som styr din sjukdom.

Rör dig mer med mindre värk

Det finns inte en behandling som tar bort besvären av sjukdomen, men det finns flera åtgärder du själv kan påverka. Sammantaget optimerar de förutsättningarna för din vardag och funktion.

Kombinera olika metoder och rör dig friare och lättare

Det finns olika kombinationer av åtgärder att prova för att hitta vad som fungerar för just dig. Exempelvis kan du hyra en hemlaser och behandla dig själv hemma varje dag. Vi rekommenderar även att gå artrosskolan om du vill få professionell hjälp och stöttning av en artrosspecialiserad fysioterapeut. På Skadekompassen hittar du också fem bra övningar för artros i höft och knä som du kan träna efter fem minuter per dag. Du kan boka ett videomöte med en fysioterapeut och få en åtgärdsplan utifrån Dina specifika förutsättningar så att Du kan bli så bra som Du kan.

Hemlaser – ett nytt uppskattat behandlingskoncept

Hemlaserbehandling är en ny metod och ett utmärkt komplement till träning, avlastning och kost. Att börja med att hyra en laser är ett tryggt sätt att testa behandlingens effekt på ditt besvär. Laserljusets effekt på smärtlindring och läkningsstimulering är bekräftat genom en stor mängd vetenskapliga studier och många hyrlaserkunder köper ut sin laser då de märker så goda resultat av hembehandlingen.

7 Faktorer som påverkar smärta och funktion

  1. Medicinsk träning = träning som läker. Det är den viktigaste behandlingen idag.
  2. Daglig laserbehandling = minskar inflammation och smärta. Ett nytt behandlingskoncept. 
  3. Avlasta leden med ledskydd = direkt minskad smärta och ökad funktion.
  4. Specialskor = mindre belastning vid varje steg för ökad funktion.
  5. Kroppsvikt = varje överviktskilo du kan minska reducerar belastningen på dina leder.
  6. Kost = ät många olika inslag från växtriket och minska matintagsfönstret till 8-12 timmar per dygn så underlättar du för din kropps biokemiska processer att fungera optimalt.
  7. Sömn = sov minst sju timmar och vid samma tider så skapar du förutsättningar för ett effektivt arbete i din ”kroppsegna läkemedelsindustri”

Hoppa till verktygsfältet