Hållbarhet

Arkitekter och programmerare tar fram byggnadskoncept – På minuter

By oktober 7, 2022No Comments

Denna artikeln innehåller reklam

Sofia Malmsten, vd och medgrundare och Erik Forsberg, CTO och medgrundare

Parametric Solution utvecklar innovativa och smarta verktyg för hållbar byggnadsdesign, med målet att bidra till framtidens urbana miljöer.

Parametric Solutions består av ett team arkitekter, programmerare och datavetare som tillsammans utvecklar en digital plattform för fastighetsutveckling och markförvärv. Utifrån en given plats och specifikation – exempelvis planbestämmelser, önskvärd lägenhetsdistribution och liknande – tar algoritmer fram förslag på hur en fastighet kan exploateras. Detta innebär att fastighetsutvecklare och arkitekter kan mata in tomter och därmed få tillgång till ett stort antal förslag med tillhörande nyckeltal och KPI:er på bara några minuter. 

Det handlar om att få bra och grundliga beslutsunderlag för att veta hur effekterna av valda beslut kommer att se ut, säger Erik Forsberg, arkitekt och medgrundare till Parametric.

Förutsättningar till att bygga hållbart 

Visionen är att bidra till att marknaden effektiviseras genom att bistå fastighetsutvecklare och arkitekter med tusentals byggnadsgeometrier, och baserat på det, hjälpa till att fatta de bästa besluten kopplat till arkitektur, ekonomi och hållbarhet inom fastighets- och affärsutveckling.

Möjligheten att utvärdera en fastighet baserad på egna villkor gör att exempelvis strävan efter mer klimatsmarta fastigheter kan uppföras i allt högre grad, berättar Sofia Malmsten, vd och arkitekt på Parametric.  

Fortsatt expansion 

Bolaget växer och har som mål att i första hand fokusera på Norden och norra Europa, för att fortsatt expander till Nordamerika och övriga Europa. Att över 500 intresseanmälningar har kommit in, och att de blivit utvalda av Smart Built Environment: Digitalt samhällsbyggande i praktiken, som ett 17 strategiska projekt att öka digitaliseringsgraden i Sverige inom samhällsbyggnad, visar på det ständigt växande intresset för Parametric Solutions hållbara lösningar. 

Är du Parametric Solutions nya partner?

Genom strategiska samarbeten med fastighetsutvecklare ochmodulleverantörer vill Parametric Solutions nå ännu längre med sin plattform för hållbart byggande.


Vill du vara med och påverka produktens utveckling? Tveka inte att höra av dig till info@parametric.se

Hoppa till verktygsfältet