Hållbarhet

3D & AI: VISCANDOS FRAMGÅNGSRECEPT FÖR EFFEKTIVINTERNLOGISTIK OCH SÄKRA ARBETSPLATSER

By april 18, 2024No Comments

Denna artikeln innehåller reklam

Med hjälp av 3D & AI-baserad sensorteknologi hjälper Viscando sina kunder optimera och effektivisera lager och produktionsanläggningar – något som skapar konkurrensfördelar, bättre lönsamhet och säkrare arbetsplatser.

Välfungerande internlogistik är en erkänd framgångsfaktor inom logistik- och tillverknings-branschen. För bättre lönsamhet och tillväxt är en effektiv användning av tillgängliga ytor och strömlinjeformad koordinering av arbetsfordon och personal helt central. Brist på information och överblick av dessa faktorer leder till suboptimal verksamhet och därmed blir tillväxt onödigt kostsamt att uppnå.

Viscando såg möjligheten att förbättra överblicken genom sin beprövade 3D & AI-sensor teknolog i och expertis inom dataanalyser. Viscandos lösningar, SpaceSmart 3D och MoveSmart 3D, skapar de nödvändiga insikter och beslutsunderlag som behövs för att förstå, optimera och prediktera platsanvändningen samt förflyttningen av gods, fordon och människor.
– Det ger bättre genomströmning och behagligare arbetsmiljö, säger Yury Tarakanov, affärsområdesansvarig på Viscando.

Exempel på projekt inkluderar analys av interaktioner mellan AGV:er och människor hos Toyota Material Handling, samt nyligen genomfört projekt med DB Schenker som fokuserar på nyttjandet av ytan på en terminal. Andra företag som NCC och Ramirent har också dragit nytta av Viscandos teknologi, och Yury fortsätter:
– Vi erbjuder kompletta lösningar där vi tar hand om installationen och driften av sensorer, vilket låter kunden fokusera på verksamheten. Data från sensorer omvandlas till relevanta nyckeltal och insikter som presenteras visuellt och kan integreras i ledningssystem. I slutändan vill vi hjälpa kunden att fatta välunderbyggda beslut, slippa avvikelser och snabbare nå sina mål. I våra kundprojekt utgår vi alltid från kundens behov och utmaningar. Vår skalbara och flexibla plattform förenklar anpassningen till kundens verksamhet. Med SpaceSmart3D och MoveSmart3D lösningar kan vi komma igång och börja skapa nytta för kunden både snabbt och kostnadseffektivt.

Läs mer på:

Hoppa till verktygsfältet