Under tisdagen presenterar det svenska textilföretaget LINUM sin kollektion i linneblandning ”Hedvig” stylad av heminredningsbloggaren, kreatören, fotografen Emma Johansson som verkligen andas vår. 

LINUM beskriver sin kollektionen som den bredaste i deras sortiment. Den innehåller sju olika färger och sju olika produktgrupper: allt från dukar, kuddfodral, förkläden och handdukar finns med och passar perfekt i alla kök. 

– Vi skapar och producerar noggrant genomarbetade kollektioner trogna vår tradition och vårt arv. LINUM kombinerar det sofistikerade och enkla, med en stor omsorg kring detaljer och hållbarhet. Våra produkter är designade för att erbjuda komfort, långsiktighet och glädje tillverkade i en kvalitet som både syns och känns.

– Vi har också omsorgsfullt arbetat fram de kommersiella nyanserna för årets alla tillfällen, bland annat återfinns funktionell gräddig beige och klassisk salt- och peppar- textur. Vi är dock mest stolta över de svala pastellerna i dammig rosa, ljus cypressgrön och klar gråturkos. En färgkombination som kreatören, fotografen och författaren Emma Johansson fångat på ett utmärkt sätt.

Emmas fingertoppskänsla för form och komposition är grunden i det här arbetet där glasverandans ombonade känsla är central, som LINUM själva beskriver det. Här kan man verkligen känna våren och inspirationen breda ut sig i hemmet. 

I samband med samarbetet har LINUM intervjuat Emma om vårens inredningstrender och hur man kan tänka hållbart kring inredning. 

Kan du ge oss några tips på hur man ska tänka när man mixar färger på kuddar och textilier?

– Jag brukar utgå från färgkombinationer som jag fastnat för. Det kan vara en blombukett, ett tidningsomslag eller egentligen vad som helst där jag känner att färger gifter sig perfekt. Precis den känslan fick jag när jag stylade verandan med LINUMs kuddar. Färgerna påminner mig om en sorts konfektyr som vi brukade köpa på torghandeln i Jönköping när jag var liten. Det var marsipangodis i pastell, rosa, grönt och äggskalsvit.

Du handlar ju en del möbler på second hand, utöver det hur tror du man kan bli mer hållbarhetssmart i sin inredning? 

– Att sluta handla efter säsong och att ständigt uppdatera till de senaste trenderna. Välj med omsorg sådant som just du älskar. Då kommer det hålla över tid.

Hur får man till ett stilsäkert, men ändå ombonat hem? 

– Med mycket textilier och växter. Gröna växter adderar liv och textilier ger en mjuk och ombonad känsla i våra fyrkantiga hem.

Se mer av LINUMs kollektion på linumdesign.com  

Leave a Reply