Novellix, bokförlaget som ger ut noveller i fickformat, kommer nu med en nyhet i form av ”Klimatasken – stora förändringar i litet format”. Det är en ask med fyra noveller skrivna av miljötalespersonerna och författarna Emma Sundh, Maria Soxbo och Johanna Nilsson. 

Hösten 2019 släpptes boken Gör skillnad! Från klimatångest till handlingskraft som blivit både ljudbok, talbok, punktskrift och studiematerial. Nu har Emma Sund, Maria Soxbo och Johanna Nilsson skrivit fyra noveller på olika teman som alla berör klimatförändringarna och hur vi kan förändra vårt sätt att tänka och leva. 

Klimatasken – stora förändringar i litet format innehåller följande fyra böcker och beskrivs av förlaget såhär:

Rättvisekompassen – 32 sidor om klimat, makt, kön och klass
Klimatet är vår tids största rättvisefråga. Klimatkrisen må drabba oss alla, men vem som drabbas, vem som släpper ut mest växthusgaser, vem som har makt och vem som inte har det skiftar. Är det en plikt att göra vad en kan om en råkar ha makten?

Vad håller vi på med? 7 sätt att vända världen klimaträtt
Vi människor drivs av normer. Vi är övertygade om att semester innebär takeoff och landning och att ett lyckat liv är snabbt, hektiskt och prylfyllt. Men tänk om vi gör … annorlunda. Och hur skulle världen se ut då? Detta är en bok om normer – och vinningen av att ställa om.

”Men Kina då?!” – 25 snabba klimat-svar på tal
En rapp ha-i-bakfickan-bok med svar-på-tal i fickformat. Redo att hivas fram när klimatsnacket viner om öronen, och någon yppar ”men kina då” eller klassikern ”veganer äter soja, då skövlas regnskogen”.

1-tons-dieten – 12 månader till ett klimatsmartare liv
Enligt FN ska vi sänka våra utsläpp och landa på hållbara nivåer på 1 ton senast 2050. Ju förr desto bättre. Fyll-i-boken ”1-tonsdieten” tar dig med på ditt livs viktigaste resa – mot ett mer hållbart, koldioxidbantat liv.

Lär dig mer om hur vi alla kan bidra till förändring och lär dig mer om klimatfrågan genom att beställa hem Klimatasken, eller varför inte ge den i present till någon du tycker om? 

Klimatasken finns att köpa på novellix.se eller på Designtorget. 

Leave a Reply